Šta je to vez dizajn ili dizajniranje veza? Mašinski vez na platnu je zamisao dizajnera pretvoren u elektronskom obliku. Konkretno kod dizajniranja veza ne postoje ograničenja, već se kombinacijom mašte i umeća dizajnera oslikava motiv. Prava definicija nepostoji, dok u stvarnosti označava izrada progama za određenu vrstu mašine ili grupu mašina koja koriste određeni format fajla.

Mašinski vez otvara mnogo mogućnosti na polju ukrašavanja odeće i odevnih  predmeta od tekstila te se i zato najviše koristi. Mašine za vez su sve savremenije brze i preciznije pa samim tim je i vez sve kvalitetniji.

Mašinski vez na tekstilu jako dobro poznaju proizvodjači garderobe a najčešće ga koriste kao vez na majcama, kapama i drugim odevnim predmetima. Vez kao finalni proizvod iskljuživo zavisi od umeča i kreativnosti  dizajnera.

Crkveni vez je jako poznat na našim prostorima i korišćen je vekovima unazad. Vezu se erom digitalizacije promenio samo način izrade u pogledu kvaliteta i pojednostavila sama izrada. Danas se vezovi kreiraju preko kompjuterskih programa, a podaci o motivu  prenose automatski ili putem prenosivih media u mašinu za vez.

Izrada mašinskog veza.

Zahvaljujući najsavremenijim mašinama svaki vez je moguć bez obzira dali se radi o vezu na kapama, majicama, ili drugim iskrojenim elementima.

 1. Izrada programa za mašinski vez počinje izborom željenog motiva.
 2. Nakon izbora motiva izrađuje se besplatni probni primerak veza i
     proba  se vrši na neupotrebljivom komadu tekstila.
 3. Izrađeni program za mašinski vez se pusta na željeni proizvod.


Gde naši motivi nalaze primenu.

Vez za kape.
Izrada veza na kapama obuhvata vez na sve vrste kapa – baseball kape, zimske flis kape, šešire, štitnike protiv sunca i ostale slične proizvode.
Vez na kapama vrlo je pogodan oblik promocije zbog relativno niskih cena kako samih kapa tako i samog veza. Jedino ograničenje kod veza na gotove kape je veličina logotipa koja zavisi od samog prostora na kapi.            

Mogućnost izrade programa za vez u dimenzijama onolika koliko fizički kapa dozviljava.
Vez na čelo kape, bočne strane, potiljak su ponovo vezani za sam prostor.
Mogućnost izrade programa za vez u boje po Vašoj želji.

Vez za majice jakne i pantalone.
Program vez na majicama obuhvata sve vrste mašinskog veza na t-s majicama, polo majice, trenirke, majice dugih rukava, jakne i sl. Ovo su artikli    najpogodniji za mašinski vez te zbog svoje veličine omogućavaju da se na njima veze u svim dimenzijama i ostvare sve Vaše želje za motivom!
Mogućnost izrade dezena sa dimenzijama po izboru.
Vez na prednjicu majice,jakne, na rukav, leda, kragnu.
Mogućnost izrade veza u boji po Vašem izboru.

Vez na trenerkama i ostalim nezavršenim proizvodima.
Imamo dugogodišnje iskustvo u izradu programa za vez u modnoj industriji. Pored veza na gotovim proizvodima postoji jos jedna mogučnost koja je itekako opravdana a to je vez iskrojenu (nadovršenu) robu. Možemo dizajnirati vez za sve tipove mašina koje trenutno postoje na tržištu. Spisak proizvodjača mašina i njihove formate fajla mozete skinuti (ovde).