Pojam mašinski vez.
Šta je to vez dizajn ili dizajniranje veza? Mašinski vez na platnu je zamisao dizajnera pretvoren u elektronskom obliku. Konkretno kod dizajniranja veza ne postoje ograničenja, već se kombinacijom mašte i umeća dizajnera oslikava motiv. Prava definicija nepostoji, dok u stvarnosti označava izrada progama za određenu vrstu mašine ili grupu mašina koja koriste određeni format fajla.

Mašinski vez otvara mnogo mogućnosti na polju ukrašavanja odeće i odevnih  predmeta od tekstila te se i zato najviše koristi. Mašine za vez su sve savremenije brze i preciznije pa samim tim je i vez sve kvalitetniji.

Mašinski vez na tekstilu jako dobro poznaju proizvodjači garderobe a najčešće ga koriste kao vez na majcama, kapama i drugim odevnim predmetima. Vez kao finalni proizvod iskljuživo zavisi od umeča i kreativnosti  dizajnera.

Izrada programa.

 

Bez programa nema ni veza. Da bi se nešto izvezlo koncem prema nekakvom crtežu,bilo na papiru, bilo u digitalnom obliku, potrebno je prema tom crtežu izraditi program za vezenje kojeg mašina razumije.Bez obzira želite li samo 1 komad ili više izrada pripreme zahteva rad i vreme

Izrada programa (digitalizacija) je prva faza u procesu stvaranja vezenog motiva i njoj se pridaje izuzetno velika pažnja, jer ako je program izrađen loše,ni najbolje mašine za vez niti najbolji radnici neće moći postići dobar izgled izvezenog motiva.

Izradu radimo na osnov Vaših crteža na papiru, memorandumima i slično ili crteža u digitalnom obliku nekog od PC grafičkih formata kao što su CDR, AI, EPS, JPG, BMP, TIF itd.

Definitivno najkvalitetnije slike koje nam možete poslati su vektorske slike (AI, CDR, EPS, itd.). Za izradu programa koristimo
sistem Wilcom studio najnovije generacije koji je prema svjetskim kriterijima najboljima na tržištu embroidery softwera.

Izrada mašinskog veza.

Zahvaljujući najsavremenijim mašinama svaki vez je moguć bez obzira dali se radi o vezu na kapama, majicama, peškirima na radnim uniformama ili drugim iskrojenim elementima.

 1. Izrada programa za mašinski vez počinje šabloniziranjem željenog motiva na savremenim programima najnovije generacije gde do detalja komtrolišemo svaki ubod te na taj način izvlačimo maksimum iz svakog motiva.
 2. Nakon izbora motiva izrađuje se besplatni probni primerak veza i
     proba  se vrši na komadu tekstila istih karakteristika i kvaliteta, te se na osnovu toga vrši vizualno upoređivanje i na osnovu toga ponovo optimizujemo neke uticajne parametre.
 3. Izrađeni program za mašinski vez se pusta na željeni proizvod.


Gde naši motivi nalaze primenu.?

Vez za kape.
Izrada veza na kapama obuhvata vez na sve vrste kapa – baseball kape, zimske flis kape, šešire, štitnike protiv sunca i ostale slične proizvode.
Vez na kapama vrlo je pogodan oblik promocije zbog relativno niskih cena kako samih kapa tako i samog veza. Jedino ograničenje kod veza na gotove kape je veličina logotipa koja zavisi od samog prostora na kapi.            

Mogućnost izrade programa za vez u dimenzijama onolika koliko fizički kapa dozviljava.
Vez na čelo kape, bočne strane, potiljak su ponovo vezani za sam prostor.
Mogućnost izrade programa za vez u boje po Vašoj želji.

Vez za majice jakne i pantalone.
Program vez na majicama obuhvata sve vrste mašinskog veza na t-s majicama, polo majice, trenirke, majice dugih rukava, jakne i sl. Ovo su artikli    najpogodniji za mašinski vez te zbog svoje veličine omogućavaju da se na njima veze u svim dimenzijama i ostvare sve Vaše želje za motivom!
Mogućnost izrade dezena sa dimenzijama po izboru.
Vez na prednjicu majice,jakne, na rukav, leda, kragnu.
Mogućnost izrade veza u boji po Vašem izboru.

Vez na trenerkama i ostalim nezavršenim proizvodima.
Imamo dugogodišnje iskustvo u izradu programa za vez u modnoj industriji. Pored veza na gotovim proizvodima postoji jos jedna mogučnost koja je itekako opravdana a to je vez iskrojenu (nadovršenu) robu. Možemo dizajnirati vez za sve tipove mašina koje trenutno postoje na tržištu. Spisak proizvodjača mašina i njihove formate fajla mozete skinuti (ovde).

Vez na radnim uniformama.
Na vrlo jednostavan način možete rešiti radne uniforme na kojima čete imati prepoznatljiv lodo vaše firme.

Radne uniforme možete narućiri po meri kod nas a možete nam poslati Vaše ili lično doneti u našu proizvodnju. 

Vez na sportskim rekvizitima.

Pruzamo usluge veza na sportskim rekvizitima kao sto su: pojasevi razlicitih vrsta i primena,
salovi, kape, zastave  i sl.
Bez obzira dali se radi o seriji ili komadicno prihvatamo obe vrste usluga.

Vezemo sa našim ili sa programom klijenta.
Porudžbine za kompjutersku pripremu na sajtu u okviru menija“ PORUČI VEZ„.   Izradžujemo vez na: Sportsku, mušku, zensku dečiju garderobu . Džempere, košulje, šalove i zimske kape. Logo firmi na radnim uniformama i polo majcama  .zastave, grbove, našivke, amblemi.  Aplikacije na bebi garerobu, imena preko dečijih odevnih predmeta. Na trenerkama, torbama, prslucima kako tekstilnim tako i kožnim, na jaknama uniformama kapama i na auto patosnicama i na raznim prostirkama i naslanjačima za sedišta.Na čaršafima jastucnicama i na razlicitim prostirkama .Na svadbenim i crkovnim akcesoarima, krpe za krstenja i na kučnom dekoru.3D vez. Vezemo crkvene ikone i narodne nošnje.